Lillestrøm Byorkester
 • Velkommen    • Styret    • Historie    • Spilleoppdrag    • Kommende konserter    • Tidligere konserter      • Hjem  

 

 

   Historie

Snarveier:
 

 

 


Et tilbakeblikk korpsets historie

På begynnelsen 1990-tallet var det ganske mange korpsmusikanter som la instrumentet på hylla på grunn av at jobb og familiesituasjonen ikke lot seg kombinere med det høye aktivitetsnivået i korpsene i og omkring Lillestrøm.

I 1995 begynte noen av disse å innse savnet av denne fantastiske hobbyen og startet diskusjonen om å starte opp et nytt korps som kunne kombinere jobb og familie med korpsaktivitetene. Man innså raskt at dette kunne være gjennomførbart og mange tidligere musikanter ble kontaktet. Etter noen månedres aktivt rekrutterings- og planleggingsarbeide ble dette en realitet og Lillestrøm Byorkester hadde høsten 1996 sin første øvelse med Hans Petter "PIO" Karlsson som dirigent. Det ble organisert med barnepass under øvelsene.

 

1996
Lillestrøm Byorkester stiftes som en avdeling av Lillestrøm Musikkorps.

Korpset har arvet arrangementet ”Sommerkveld i Parken” etter Leif Tangen og årets kveld er den første med LBO i spissen. Været er på vår side og Leif har tatt med stråhatten og gjennomfører som vanlig som konfransier.

 

2008
I år er det ny vri på ”hovedkonserten” til korpset. Vi holder ”Soulnight’08” i Stjernesalen med Torhild Sivertsen, Odd René Andersen og Rune Drevland som solister.
Salen fylles til randen av publikum og alle har en utrolig opplevelse. Dette må det gjøres mer av!
Et annet høydepunkt dette året er turen til Velden i Østerrike.
Vi er fortsatt ivrige bak garderobedisken på Kultursenteret og rydder ”gater og Torv” under Byfesten.

2009
Fjorårets suksess gjentas, men i år med ”A Tribiute to Elton John”. Eirik B. Berntsen gjorde rollen som Elton John. I tillegg hadde vi med oss Gil Bonden og Morten Remberg.
Atter en gang full sal og strålende suksess.
Dugnadene er de samme og vi jobber for å få inntekter.

2010
Per Gjermund Storrø er for er fortsatt vår dirigent og vi fortsetter med den nye stilen på årets hovedkonsert. I år følger vi med på “Abba-bølgen” og holder et forrykende “Abba-show” hvor hovedsolistene er Heidi Gjermundsen Broch og Heine Totland i tillegg til Katrine Blomstrand. Det ble en brakende suksess. Vi har også arrangert “Sommerkveld i Parken” - for første gang med Leif Tangen publikum.
LBO er fortsatt å se bak garderobedisken på kultursenteret og ute i gatene under Byfesten.

2011
Dette året var temaet for årets show-konsert, Frank Sinatra. Vi fikk med oss Norges største crooner, Ingar Kristiansen og både publikum og vi hadde en fantastisk svingende kveld.
Etter årets “Sommerkveld i Parken”-arrangement hadde vi en fantastisk tur til Krakow.
Der ble det spilt konsert og ellers var det en flott sosial opplevelse.
Sesongen ble avsluttet med Byfest hvor det ble spilt åpningskonsert og våre medlemmer gjorde en god innsats fort at alle “gater og torv” skulle holdes rene og pene.
Per Gjermund takket for seg etter byfestkonserten.
En aktiv høst begynte, og vi fikk ny dirigent, Erik Bergene.

2018

Gjennom hele året har antall medlemmer holdt seg rundt 60 og vi har hatt mye moro sammen både musikalsk og sosialt. Seminaret på "Havparadiset på Kjønnøya" vil nok stå igjen som et av høydepunktene hvor vi også rakk å spille litt mellom alle de kulinariske, kulturelle og sosiale høydepunktene. Vi har hatt flere gode konserter gjennom året med type "storbandmusikk" i mars og type "cafe-konsert" i oktober. Vi synes at vi har god grunn til å være fornøyd med resultatet av våre anstrengelser og at det er hyggelig med mye positiv respons fra publikum. 

Dirigenter
  

År  Navn 
1996-1999   Hans-Petter Karlsson  
1999-2003   Trond Myhre  
2003-2005   Eirik Bøhn Berntsen  
2005-2007   Svein Greni  
2007-2011   Per Gjermund Storrø  
2011-2013   Erik Bergene  
2013-   Morten Michelsen  

 

 

Hans-Petter Karlsson
Hans-Petter Karlsson
1996-1999
Eirik Bøhn Berntsen
Eirik Bøhn Berntsen
2003-2005
Svein Greni
Svein Greni
2005-2007
Per Gjermund Storrø
Per Gjermund Storrø
2007-2011
Erik Bergene
Erik Bergene
2011-2013
Morten Michelsen
Morten Michelsen
2013-